perjantai 19. helmikuuta 2010

24,6832

Tänään, puoli vuotta kestäneen laihdutuksen tuloksena, painoindeksini on 24,6832. Normaalipainon rajat ovat painoindeksillä mitattuna 18,5 – 24,9. Olen normaalipainoinen!

Aion jatkaa painonpudotusta niin kauan, että painoindeksini on 20,9. Jos laihdun jatkossa samaa vauhtia, siihen ei mene puolta vuotta. En silti aseta itselleni laihtumisaikataulua, sillä koen sellaisen liian stressaavana. Jos stressaannun, ahdistun ja alan syödä tolkuttomasti.

Pidän itsestäni niin paljon, että en halua piiloutua kilojen taakse – enää.

Haluan olla kokonainen, ehyt. En halua enää näyttää väärin kootulta ihmiseltä. Hoikat jalkani ovat näyttäneet naurettavilta verrattuna lihavaan keskivartalooni. Onneksi se ei enää ole niin iso.

Esimieheni (nainen), jolla on tarve sanoa mielestään jotain ystävällistä, sanoi tällä viikolla, että minun ei kannata laihtua enää. Se tulee kuulemma niin kalliiksi. Ilmeisesti hänellä on vankkaa tietoa siitä, että minulle ei ole palkankorotuksia tulossa. Ties vaikka hän aikoisi laskea palkkaani, kun tuollaisia puhuu. Kehityskeskustelu ja suoritusarviointi on ensi viikolla, sitten se nähdään.

Tosiasiassa laihtumisen ansiosta minun ei ole ollut pakko ostaa uutta talvitakkia eikä muitakaan uusia vaatteita. Isoiksi käyneiksi vaatteideni alle olen voinut laittaa niin monta kerrosta paitoja, villatakkeja ja takkeja kuin olen tarvinnut. Jos en olisi laihtunut, olisin joko ostanut uusia isompia vaatteita tai palellut.

Myös ruokamenoni ovat pienentyneet. En osta kotiini kaiken varalta syötävää. Tiedän, mitä syön päivän mittaan - eikä se ole paljon.

Voi olla, että esimieheni viittasi siihen, että uusien vaatteiden ostaminen tulee kalliiksi. Se riippuu vaatteiden ostopaikasta ja siitä haluaako Guessia vai riittääkö halvempi vaatemerkki tai peräti merkitön. Sitä paitsi laihduttajan taivas on vaatteiden osalta päivämuotia myyvä H&M. Ei tarvitse maksaa paljon vaatteista, jotka pian jäävät isoiksi.

Aikaisemmin inhosin H&M:ää, koska pidin sen vaatekokoelmia rumina. Nyt normaalipainoisena huomaan löytäväni sieltä kivannäköisiä, jopa kauniita vaatteita. Toinen syy inhota H&M:ää on sen edustama kulutuskulttuuri: osta, käytä kerran ja heitä pois. Tämän vuoksi en usko jääväni H&M:n asiakkaaksi tavoitepainoon päästyäni ja siinä pysyessäni.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...