Miksi horoskooppeja?

Viimeisin muutos
6.5.10 alkaen Horoskooppi yksin olevalle on Päivän horoskooppi. Muutos on luonteva, sillä tähänkin asti horoskoopit ovat olleet enemmän yleisluonteisia kuin erityisesti yksin olevaan kohdistuvia. 

---------------

Vaikuttaa siltä, että päivähoroskooppi yksin olevalle on hämmentänyt Kirjastonhoitajattaren lukijoita. Kuin Kirjastonhoitajatar olisi mennyt sekaisin ja ryhtynyt kirjoittamaan tolkutonta soopaa.

Sitä se onkin. Mutta horoskooppien takana on vankka vakaumus. Ei, en usko horoskooppeihin. Tai ehkä vähän, mutta olisi typerää antaa horoskooppien ja astrologian sanella elämäänsä. Siksi horoskoopissa yksin olevalle ei ole eroteltu eri aurinkomerkkejä, vaan kaikille on yksi ja sama horoskooppi.

Olen kovin kyllästynyt erilaisten astrologisten palvelujen horoskooppeihin, joissa aina luvataan kohtaamista maailman ihanimman ihmisen kanssa. Lisäksi uskotellaan, että juuri tänään sinua kositaan ja kaikki sujuu upeasti, jos olet parisuhteessa. Ei elämä niin mene, minun ainakaan.

Parisuhde ei ole onnen edellytys, olotila ja täyttymys ja mitta. Onnen lähtökohtana on oma suhtautuminen asioihin.

Toisen ihmisen kanssa voi olla ja saa olla onnellinen. Toinen ihminen voi tuntua itsen puuttuvalta osalta. Mutta hyvän ja onnellisen elämän voi elää ilman parisuhdetta.

Parisuhteiden merkitys on suuri kulttuurissamme. Yksin olevista käytetyt nimitykset ovat usein negaatioita, kuten esimerkiksi sinkku. Pidän eniten sanoista vanhapiika ja vanhapoika, koska ne kuvaavat itsenäisiä ja itsellisiä ihmisiä. Toinen syy pitää sanoista vanhapiika ja vanhapoika on etuliite vanha.

Otsikossa käytän kuitenkin termiä yksin oleva, koska en keksinyt parempaa. Jos sellaisen keksin, niin vaihdan heti sen kömpelön yksin olevan tilalle.

Kirjoitan joka päivä pienen horoskoopin, koska niiden kirjoittaminen on kivaa. Lisäksi niiden kirjoittaminen on osa kuvitteellinen elämä –projektiani.

Olen harrastanut astrologiaa 37 vuotta. Voi jopa olla, että hyödynnän jutuissa tietämystäni. Enimmäkseen kyse on samasta kuin lehtien horoskoopeissa eli hyvästä viihteestä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...