sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Keskeiset asiat vuonna 2009, osa 2

Katsauksessa vuoteen 2009 ovat tänään vuorossa elokuvat ja tv-sarjat.

Elokuvat

Ostin 27 leffaa. Tapani ei ole ostaa leffa heti sen ilmestyttyä dvd:nä. Odotan hinnan alenemista ja sitten ostan hetken innoittamana. Osan olen ostanut enemmän tyttären kiinnostuksen kuin omani perusteella. Joukossa on uudempia ja vanhempia suosikkejani: Casablanca, Blade Runner, I am Legend, Komisario Palmun erehdys, L.A. Confidental, Revolutionary Road ja Thelma & Louise.

Elokuvissa en käynyt kertaakaan.

Televisiosta katselin lukuisan määrän leffoja. Iloinen yllätys oli etenkin Parempi kuin Beckham, joka oli lämminhenkinen komedia intialaisesta Englannissa asuvasta tytöstä, joka haluaa ammattijalkapalloilijaksi. Pidin myös Uskollisesta puutarhurista, muutenkin kuin Ralph Fiennesistä. On vaikeaa muistella, mitä leffoja telkkarista on nähnyt.

Tallentavan digiboksin myötä olen monesti vain tallentanut leffan, katsomiseen ei ole riittänytkään aikaa. Tallensin mm. Spartacusin, jota sitten katselin muutamana iltana ennen nukahtamista. Olen nähnyt leffasta ehkä kolmanneksen.

Tv-sarjat

Supernatural oli viikon tv-ohjelmien kohokohta. Kun sarjan esittäminen aloitettiin Subilla vuosia sitten, esitysajankohta oli minulle sopimaton ja näin jaksoista aina vain lopun: synkähkössä värimaailmassa kaksi miestä ovat autolla matkalla jossain USA:n syrjätiellä ja puhuvat. Kun Supernaturalia vihdoin esitettiin minulle paremmin sopivaan aikaan (ts. samaan aikaan ei tullut muuta kiinnostavaa), katsoin kaikki jaksot ja viehätyin jakso jaksolta enemmän. Syksyllä ostin Supernaturalin kolme ensimmäistä tuotantokautta ja odotan malttamattomana neljättä tuotantokautta.

Torchwood oli myös ehdoton lempparini. Ostaisin sen heti DVD:nä, jos sen jostain kaupasta löytäisin. Heroesin kolmas kausi näytettiin Ruotsin TV4:lla joka arkiyö ja se oli tärkein syy hankkia tallentava digiboksi. Katsoin True Bloodin, jossa parasta on Jace Everettin esittämä Bad Things –tunnari. Kesäyöt minua valvotti (niin kuin en muutenkin olisi ollut hereillä) Harper’s Island, jonka käsittämättömän mielikuvitukselliset murhat kiehtoivat mieltäni. Onnistuin näkemään Being Human -sarjan kolme viimeistä jaksoa. Nelosen viimeiseksi näyttämä Lostin tuotantokausi oli yksi Lostin parhaista ja päättyi tietenkin cliffhangeriin.

Suuresti edellisistä poikkeava on fanittamani Ruotsin Idol. Siinä sarjassa Ruotsi esittäytyy vadelmavenpakolaisen ihannemaana lempeine tuomareineen ja musiikkiin keskittyen. Musiikkiviihdettä parhaimmillaan, varsinkin kun finalistit ovat hienoja laulajia ja esiintyjiä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...