sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Lottovoitolle olisi käyttöä

Inhoan pukemista, mutta rakastan vaatteita. Vapaapäivät vietän mahdollisimman pitkään yövaatteissa. Vasta sitten kun nälkä pakottaa lähtemään ruokaostoksille, käyn suihkussa ja pukeudun.

Kylmänarkana ihmisenä laitan pakkassäällä päälleni niin paljon vaatetta kun kehtaan. Vakiona on kaksi pitkähihaista paitaa, yksi villatakki, yksi jakku ja sitten vasta talvitakki. Luonnollisesti lämpimämpi talvitakki vähentäisi alle laitettavan vaatteiden määrää, mutta mistä niitä lämpimiä talvitakkeja löytää? Toppatakkia en päälleni pue, koska ne ovat niin rumia. Jalkoihini vedän villasukkahousut, niiden päälle legginsit ja säärystimet ja vasta sitten pitkät housut. Kenkäni ovat lyhyet nilkkurit, lämpimät jaloissa, mutta eivät pidä pohkeitani lämpiminä, siksi säärystimet ovat välttämättömät. Kerrospukeutumisen ansiosta en palele, mutta näytän muodottomalta ja lihavalta. Missään ei näy, että olen laihtunut 20 viikossa 12,3 kiloa.

Olen kyllästynyt kylmyyteen, lumeen ja pakkasiin. Töihin saapuessani vaihdan ensimmäiseksi vaatteet, onhan sisätiloissa huomattavasti lämpimämpää. Pakkassäät eivät innosta shoppailuun eikä ystävien tapaamiseen. Kaupoissa on liian kuuma vaatteissa eikä vaatteiden kokeilu hikisenä ole miellyttävää. Alennusmyynnit jäävät näiltä osin minulta väliin. Samoin ystävien tapaaminen kahviloissa ja kapakoissa vaikeutuu vaatemäärän vuoksi. En oikein pidä ajatuksesta riisua kapakassa vaatekerroksiani pois.

Odotan lämpimämpiä säitä voidakseni ostaa itselleni uusia vaatteita. Kaikki nykyiset vaatteeni ovat minulle liian suuria. Koska aion laihtua vielä lisää 12 kiloa, uusien vaatteiden ostaminen tarkoittaa sitä, että nekin muuttuvat liian suuriksi.

Järkevää olisi siis ostaa halpoja vaatteita H&M:stä ja muista halpavaateliikkeistä ja alennusmyynneistä. Valitettavasti en pidä halvoista vaatteista, sillä ne ovat usein rumia. Mallit, ompeleenlaatu ja kangas ovat mitä sattuu ja vaatteiden leikkaukset ovat hirveitä. Pihinä ihmisenä minua kuitenkin hirvittää laittaa pian liian isoksi muuttuvaan jakkuun lähes parisataa euroa, pitkiin housuihin satanen, hameeseen myös satanen ja paitoihin, joita tarvitsisin useita, pari sataa. Ei minulla ole tuollaisia rahoja.

Todennäköisesti ostan vain välttämättömät vaatteet eli pitkät housut. Niiden päältä putoamisen on tähän asti estänyt runsas pukeutuminen, ison vaatteen alle mahtuu vaikka mitä. Muuten odotan kevättä ja uusin kerralla itselleni kaikki vaatteet, rintsikoista ja pikkareista alkaen. Sen rahoittamiseksi tarvitsen tosin ison lottovoiton.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...