maanantai 4. tammikuuta 2010

Keskeiset asiat vuonna 2009, viimeinen osa

Viimeisessä osassa ovat vuorossa työelämä, talous ja itsensä kehittäminen. Tämän jälkeen minulla on hyvät työvälineet tulevaisuuden suunnitteluun.

Työelämä

Töissä rakensin uutta identiteettiä. Uudet työtehtävät eivät aina innostaneet. Todennäköisesti olen pomoni mielestä häirikkö. Sain suoritusarvioinnissa hyvin negatiivista palautetta kiivaasta luonteestani. Siksi yritin koko vuoden olla ystävällinen, antaa positiivista palautetta ja olla suuttumatta. Diplomaattisuus ei taida olla minun juttuni.

Jatkoin rooliani asioiden esille nostajana. Ilokseni sain todeta, että muutamat työtoverit eivät myöskään pysty enää vaikenemaan asioista. Paluuta huonoon johtamiseen ja asioiden hoitoon sekä puutteelliseen viestintään ei ehkä enää ole työpaikallani. Jopa konsultti huomautti työhyvinvointikyselyn palautustilaisuudessa, että onhan se kummallista, että kirjastossa tiedonkulku sai koko organisaation huonoimmat pisteet.

Talous

Sain palkankorotuksen, tosin huomattavasti pienemmän kuin olin odottanut. En vielä tiedä vuoden 2009 kokonaistuloja ja -menoja, koska joulukuu päättyy kirjanpidossani vasta 14.1. Näyttää siltä, että olen taas tehnyt enemmän velkaa kuin olisi ollut järkevää. Kuukausimenoni ovat noin kaksinkertaiset tuloihini verrattuna – en oikein ymmärrä kuinka se on mahdollista. Velkojen lyhentämiset ovat vuokran lisäksi suurin menoeräni maksaessani laskuja palkkapäivänä.

Suurin yksittäinen hankinta kotiin oli tallentava digiboksi. Juhlista eniten rahaa kului ylioppilasjuhliin ja jouluun. Suurimmat menoeräni olivat – jos ei laskuja oteta mukaan – ravinto ja tupakka. Omiin matkoihini ei rahoja kulunut, sillä matkustelin vain kaksi kertaa Tukholmaan. Sen sijaan tyttäreni reissaamiset ulkomailla maksoivat hemmetisti: täytyyhän sitä ihmissuhteita hoitaa.

Itseni kehittäminen


Aloitin aamusivujen kirjoittamisen. Se, samoin kuin Tie luovuuteen –kirjan lukeminen, rohkaisi minua opiskelemaan lisää kirjoittamista ja kirjoittamaan. Lisäksi opin ottamaan itseeni etäisyyttä, edes pikku riikkisen verran. Ilman sitä ei voi kirjoittaa. Lopetin aamusivujen kirjoittamisen, viimeinen teksti on päivätty 28.9.2009. Ehkä joskus koen sen taas tarpeelliseksi.

Harrastin liikuntaa. Lopetin sen. Jatkan sitä taas joskus. Aloitin Painonvartijoissa. Olen laihtunut miltei 11 kiloa. Olen tyytyväinen itseeni tästä saavutuksesta ja aion tänä vuonna jatkaa laihtumista. Vielä kaksi ja puoli kiloa ja painoindeksini on 25!

Pidän itseni kehittämisenä myös keskusteluja ystävieni kanssa, elokuvien, tv-sarjojen, uutisten ja dokumenttien katsomista, musiikin kuuntelua ja kirjojen lukemista. Väittäisin jopa, että itsensä kehittäminen kuuluu kaikkeen elämään ja on aina osa elämää.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...