sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Missä romantiikka luuraa?

Tämän päivän tarot-kortit lupaavat paljon:
Today, your romantic life is full of glorious sunshine! The alliance between Strength and the Sun brings totally unexpected possibilities. One thing is certain. If you are single at this time, you won't stay that way for much longer.

Käyttämäni palvelu on amerikkalainen, joten tällainen lupailu kuuluu asiaan. Silti se ärsyttää. Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun minulle lupaillaan romantiikkaa, ihanaa miestä ja loistavaa parisuhdetta. Eipä vain ole näkynyt.

En tosin tiedä, mistä romantiikka elämääni putkahtaisi. Ovikelloani se ei soita. Se ei ole tullut vastaan työpaikalla, kaupassa, kadulla eikä kapakassa.

Tosin ihmettelen kapakan vetovoimaa romantiikan löytämisen tilana. Humalaiset ihmiset ovat toki mielestään säkenöiviä kauneudessaan, älyssään, puheissaan ja henkisyydessään. Arviointikyky heikkenee humalatilan edetessä, joten ns. väärän ihmisen löytäminen on todennäköisempää kuin sen oikean kohtaaminen. Minä en tavannut elämäni tärkeitä miehiä kapakassa, niitä muita kylläkin.

Työpaikka on hyvä paikka romantiikalle. Iso organisaatio antaa laajan kirjon vastakkaisen sukupuolen edustajia. Työpaikkaromansseilla on huono maine. Niiden oletetaan heikentävän työntekoa. Niiden odotetaan päättyvän kuitenkin, jonka jälkeen samalla työpaikalla työskentely on vaikeaa. Tämän vuoksi työpaikkaromanssit jäävät usein flirttailun tasolle. Työpaikkaflirtti piristää päivää ja mikäs sen mukavampaa kuin rakastua työkaveriinsa!

Vain yksi ihminen on kertonut tarinan kadulla rakastumisesta. Kertoessaan tarinaansa hän hehkui rakkautta vaimoonsa, vaikka kohtaamisesta oli vuosia. Doorsin Hello, I love you kuulostaa hyvältä alkurepliikiltä, mutta taitaa olla tosielämässä harvoin käytetty. Mielelläni sen kuulisin.

Väittävät, että helsinkiläiset eivät puhu. En tiedä, minkälaisia ihmisiä näin väittävät ovat tai missä he liikkuvat. Minä juttelen kaupassa, r-kioskissa, missä vain - jos olen sillä tuulella. Näin saan parempaa palvelua ja samalla voin tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin. Mitään muuta kuin kuulumisten vaihtoa ei ole tähän mennessä ollut, mutta eihän sitä tiedä jos joskus tärppäisi.

Kulttuuriritapahtumien voisi kuvitella olevan hyvä foorumi uusien suhteiden solmimiseen. Minulle näin ei ole käynyt, mutta olen kuullut sellaista tapahtuvan. Ruotsissa oli jokunen vuosi sitten kampanja "Rakastu kirjastossa". Vaikka olen kuinka hengaillut kirjastoissa (työpaikkaa ei lasketa), ei sellaista ole tapahtunut.

Mitä mun pitäisi tehdä, minne mennä, jotta tämän paivän tarot-korttien lupaksella olisi mahdollisuus toteutua?

2 kommenttia:

pazi-i-j kirjoitti...

Näin naistenpäivänä on syytä muistaa erityisesti kirjastonhoitajattaria - naiseuden ylimpiä ilmentymiä - joten mahdollisimman romanttista ja elähdyttävää naistenpäivää sinulle ja kaikille muillekin kirjastonhoitajattarille!

http://mirrormirror.typepad.com/mirror_mirror/WindowsLiveWriter/TiptoeingthroughtheTulips_6587/223%5B4%5D_1.jpg

Kirjastonhoitajatar kirjoitti...

Kiitos Pasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...